Volledig scherm

Triatlete Elianne Huitema uit Zwartsluis eindigt als zestiende bij European Junior Cup in Bulgarije

BULGAS - Triatlete Elianne Huitema uit Zwartsluis is dit weekeinde als zestiende geëindigd bij de triatlon European Junior Cup in het Bulgaarse Bulgas.

Huitema ging als een speer tijdens het zwemmen, zij kwam als een van de eersten uit het water, maar bij het hardlopen en fietsen werd de triatlete door veel concurrenten gepasseerd. De inwoonster van Zwartsluis kwam als eerste van de tweede groep fietsers over de streep. Huitema merkte, ondanks de zware omstandigheden met een hoge temperatuur en stevige zeebries, een vooruitgang vergeleken met de eerste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk. De triatlete kan zich op 4 juli revancheren in Holten waar Huitema meedoet aan de Triathlon Holten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.