Volledig scherm
© ANP

Twee auto's gestolen na inbraak in Zutphen

ZUTPHEN - Dieven hebben na een woninginbraak in Zutphen twee auto's gestolen. Beide wagens stonden voor een huis aan 'de Weg naar Voorst', waar de dieven binnen zijn geweest. De inbraak en de diefstal gebeurde van woensdag op donderdagnacht.

Een van de auto's is donderdagochtend gevonden in Alkmaar. In de wagen zat een 43-jarige Amsterdammer, die door de politie Alkmaar is aangehouden. De andere gestolen auto is nog niet gevonden. Dit betreft een Daihatsu Sirion met het kenteken 76-DV-FV.

Goederen
De dieven hadden bij het huis in Zutphen een deur opengebroken om binnen te komen. Naast de auto's hadden ze ook meerdere goederen meegenomen.

De politie roept getuigen op zich te melden en om uit te kijken naar de gestolen Daihatsu.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.