Volledig scherm
© Politie Zutphen

Twee Zutphenaren opgepakt met inbrekerswerktuig

ZUTPHEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Zutphenaren opgepakt. Dit gebeurde op de Gelderhorst in Zutphen.

Een alerte bewoner melde donderdagavond omstreeks 22.20 uur, een verdachte situatie aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen. De melder zag een auto parkeren en twee mannen het terrein oplopen van de buitendienst van de Gemeente Zutphen.

Toen de politie ter plaatse was, bleek daar een poging inbraak te zijn geweest. Er waren al diverse handelingen gepleegd om bij de opslagplaats van het gereedschap te komen. De auto, die was weggereden, werd door de politie op de Gelderhorst klemgereden. De twee inzittenden, twee Zutphenaren van 27 en 50 jaar oud, werden in de boeien geslagen. In de auto werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan of de mannen aan meer inbraken te linken zijn.

Volledig scherm
© Politie Zutphen
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.