Deelnemer aan de HORKA-Cup
Volledig scherm
Deelnemer aan de HORKA-Cup © MOOI! media&more

Tweedaags concours hippique Liederholthuis

HEINO/LIEDERHOLTHUIS - Paardensportvereniging Lierderholthuis houdt haar jaarlijkse concours hippique dit jaar voor het eerst verspreid over twee dagen, namelijk het weekend van 9 en 10 juli.

Op deze manier is er naast de gebruikelijke programmaonderdelen meer ruimte voor andere onderdelen zoals een bixie-rubriek en impuls-dressuur (beide op zondag). Impuls-dressuur is een soort oefen-dressuur compleet met jurybeoordeling. Voor paarden is dit concours het Kringkampioenschap dressuur en springen voor de regio Salland. Het springen bij de paarden is tegelijkertijd een selectiewedstrijd voor CSI Salland. De pony’s komen uit op gewone dressuur en klassiek springen. Zaterdagmiddag staat de finale van de HORKA-CUP op het programma.

Het concours wordt gehouden aan de Pomppark-terrein aan de Molenweg in Heino. Meer informatie op www.paardensportlierderholthuis.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.