Volledig scherm

Tweede benefietfestival ter bestrijding van verborgen armoede in Zwolle

ZWOLLE - In Zwolle vindt vrijdag 2 september het tweede benefietfestival ter bestrijding van verborgen armoede plaats.

De organisatie is in handen van bookingskantoor Rock The House. De opbrengst van het benefietfestival wordt gedoneerd aan Armoedefonds.nl, Stichting Meedoen Zwolle, Weggeefwinkel Stadshagen en Verjaardagstas Zwolle. Er is deze dag een Dichtersavond op Cultuurschip Thor en er zijn twee evenementen in wijkcentrum De Enk.

De Dichtersavond op het schip aan de Pletterstraat 20 in Zwolle start om 19.00 uur. Ria Westerhuis en Carla Boer zijn de aanwezige dichters. Kaarten kost 5 euro en zijn te koop via www.rockthehouse.nl. In wijkcentrum De Enk aan de Enkstraat 67 is er om 16.00 uur een kinderfeest voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Theater Poppie Toppie is aanwezig, er zijn Oudhollandse spelletjes en kinderen kunnen zich laten schminken. Aansluitend is er van 19.00 tot 20.00 uur een kinderdisco. De toegang hiervoor is 3 euro. Vanaf 20.30 uur is De Enk toneel voor een bluesconcert met Firehouse Mama. Kaarten voor dit concert kosten 5 euro en zijn te koop via de website van Rock The House. Hier is eveneens meer informatie te vinden over de activiteiten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.