Volledig scherm

Uitreiking Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016

DEVENTER - De beste scriptie over juridische onderwerpen die voor Nederland en Duitsland van belang zijn wordt donderdag 23 juni beloond met 5000 euro.

Het bedrag is beschikbaar gesteld door JPR Advocaten en het Duitse advocaten en notariskantoor Alpmann Frölich. Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld reikt de prijs uit. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een seminar gehouden met als onderwerp De onderneming van de toekomst in internationaal perspectief’. Daarin komen vragen aan de orde zoals: Wanneer is uw onderneming klaar voor de toekomst? Voldoet het “harkje en silo” model nog? Hoe overleeft uw onderneming de volgende crisis? Wat is het belang van network economy? Verkoopt u producten of service? Vier vooraanstaande ondernemers zullen daar hun visie op geven. De bijeenkomst wordt gehouden in de Grote of Lebuïnuskerk aan het Grote Kerkhof in Deventer van 15.45 tot 17.45 uur en wordt geopend door Verena Gräfin Von Roedern, Minister van de Bondsrepubliek Duitsland en waarnemend ambassadeur van Duitsland in Nederland.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.