Uitstapje naar Rottige Meenthe

STEENWIJK - Op Vaderdag (zondag 19 juni) neemt IVN Noordwest-Overijssel vaders en opa's mee op expeditie door natuurgebied de Rottige Meenthe.

Het is de bedoeling dat (klein)kinderen mee gaan. Tijdens de wandeling wordt de ontstaansgeschiedenis van dit gebied belicht evenals de flora en fauna, wat deze expeditie tot een ware ontdekkingstocht maakt. Verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats aan de Grindweg bij de Oldelamerbrug in Munnekeburen. Deelname is vrij. Meer informatie bij Sandra Broers, via 0625246139.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.