Volledig scherm

Unie van Waterschappen en Waterschapsbank starten Waterinnovatieprijs in heel Nederland

NEDERLAND - Vernieuwende en kostenbesparende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken deze prijs jaarlijks uit aan de meest innovatieve waterprojecten. Bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren kunnen vanaf heden innovatieve waterprojecten inzenden.

De Waterinnovatieprijs beloont innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen. Naast de gebruikelijke categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water is er dit jaar ook een categorie 'Waterbewustzijn'. De winnaars in elk van de vier categorieën ontvangen een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée. De Unie van Waterschappen, de NWB Bank, de Topsector Water, STOWA en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water bieden meerdere versnellingstrajecten aan.

Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 21 september mogelijk om projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via beeld en een korte omschrijving. Een deskundige jury beoordeelt de innovaties. Op 17 november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.