Volledig scherm
archieffoto © Wikipedia

Unitas/Perspectief pakt eerste punten in hoofklasse

HARDERWIJK - Unitas/Perspectief was na een spannende wedstrijd met 28-25 te sterk voor OVVO/De Kroon en boekte zo de eerste zege van dit zaalseizoen in de hoofdklasse.

Het eerste optreden voor eigen publiek in de zaal begon Unitas flitsend met een snelle 4- 1 voorsprong. OVVO uit Maarssen kwam vanaf 6-4 dichterbij, met name door toedoen van de twee schutters Martijn Roos en Kevin IJzerman. De Harderwijkers stagneerden en kwamen met 9-10 achter te staan. Thomas Jongma zorgde er mede voor dat Unitas weer de overhand kreeg en naar 14-11 uitliep. De tweede helft was het aanvankelijk weer OVVO dat de toon zette (15-15), maar daarna slaagde Unitas er telkens in twee of drie punten voor te blijven, met een belangrijke rol voor de zesmaal scorende Maike van den Berg. OVVO kwam niet meer dichterbij dan 25-23 en toen het verschil vier werd, was de strijd beslist.

De Meeuwen won voor de tweede keer op rij en versloeg in Putten KCR uit Ridderkerk met 28-26. Ook Dindoa is na twee wedstrijden nog ongeslagen. De Ermeloërs moesten pas om 21.00 uur aantreden in Nijmegen tegen Noviomagum, maar wonnen met 13-20. Sparta Nijkerk en Vriendenschaar hielden elkaar in evenwicht: 19-19.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.