Volledig scherm
© Foto: Marco Jansen

Unitas/Perspectief verliest belangrijk duel van KVA

HARDERWIJK - De korfballers van Unitas/Perspectief sloten de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie af in mineur. De Harderwijkers verloren het belangrijke duel van KVA met 24-32 en wisselen stuivertje met de ploeg uit Amstelveen.

Tot overmaat van ramp won Tweemaal Zes van Nic. (17-21) waardoor Unitas onderaan de hoofdklasse A staat met één punt achterstand op KVA en vier op Tweemaal Zes. De eerste helft was er voor Unitas tot 7-5 niet zoveel aan de hand. De Harderwijkers kregen meer moeite met scoren en maakten onder de korf teveel fouten, waardoor KVA kon overnemen en van 10-10 wegliep naar 10-13. Na rust (12-15) begon Unitas opnieuw niet goed en had KVA de smaak te pakken door weg te lopen naar 16-23. Met name de broers Patrick en Dennis de Jong van KVA waren niet te houden en scoorden steeds als Unitas terug leek te komen. Het verschil werd teruggebracht naar 19-23, maar dichterbij dan vier punten kon Unitas niet komen. In de slotfase liep KVA nog uit naar 24-32 en behaalde in Harderwijk de eerste overwinning.

Hoofdklasse A: Unitas/Perspectief - KVA 24-32 (12-15). Scores Unitas/Perspectief: Thomas Jongma 5, Daphne van den Berg 5, Maike van den Berg 4, Roy van der Knaap 3, Thomas Hoekstra 3, Mark Kreikamp 2, Yvette Lubbersen 1, Mirjam Postma 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.