Volledig scherm
Vechtdalrally © Herman Neijman

Van den Heuvel winnaar Vechtdalrally Hardenberg

HARDENBERG - Jasper van den Heuvel en navigator Lisette Bakker hebben de twaalfde editie van de Vechtdalrally op hun naam geschreven. De combinatie had na negen klassementsproeven een voorsprong van 37 seconden op de nummer twee, Mattias Boon en Davy Thierie van het Zwolse Deltion Rally Team.

De rally werd gedomineerd door coureurs met een Mitsubishi Lancer, zij veroverden de eerste vier plaatsen in het klassement. Van den Heuvel won acht proeven en werd alleen in de zesde proef afgetroefd door de Deen Brian Madsen (Peugeot 306).

Gerben Brouwer en Niels Kroeze uit Rogat stuurden hun karakteristieke Audi Coupe S2 naar de zesde plaats, op ruim twee minuten van winnaar Van den Heuvel. Zoon Pierre Brouwer en Paul Helmink vierden de elfde plaats met hun Volvo 240 Turbo alsof de wereldbeker was gewonnen. De combinatie had wegens technische malheur in de laatste anderhalf jaar geen rally uitgereden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.