Volledig scherm
© Thinkstock

Van der Horst baalt van NK-zilver

OUDE-TONGE - Dennis van der Horst is tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap voor junioren in Oude-Tonge. Daan van Sintmaartensdijk bleek in de massasprint te snel voor de renner uit Hasselt.

Twee jaar geleden werd de coureur van de Noordwesthoek tweede bij de nieuwelingen, nu greep hij ook heel nipt naast de titel. "Op zich heb ik geen ideale aanloop gekend richting het NK, nadat ik mijn rib brak in de Vredeskoers vorige maand. Ik heb ook wel afgezien vandaag, zat veel naar achteren. Maar op het laatst kon ik toch mooi opschuiven, ik kwam als tweede uit de bocht en ging de man voor me voorbij. Maar Van Maartensdijk kwam er overheen. Zuur om weer tweede te worden.’

Nieuwelingen
Bij de nieuwelingen was Tim Marsman uit Hattem vierde geworden. De renner van de KWC Kampen probeerde tot drie keer toe uit een kopgroep van zes weg te rijden, maar kreeg geen ruimte. Met een vierde stek greep hij vervolgens net naast de medailles. ‘Maar ik heb geen spijt van mijn tactiek, als ik aanviel, kon ik winnen. Met de snelle mannen die ik mee had, kon dat in de sprint niet.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.