Shana van der Vlist.
Volledig scherm
Shana van der Vlist. © John Oostvogels Fotografie

Van der Vlist volgt haar broer

APELDOORN - In navolging van broer Freek gaat ook Shana van der Vlist voor het Belgische CreyMert Racing rijden. De 17-jarige motorcrosster uit Apeldoorn werd dit jaar knap achtste in het WK voor vrouwen.

De scholiere zal de overstap maken naar KTM en de SX250F tijdens het WK. In eigen land zal ze in actie komen in de 125cc klasse.

Vorige week werd legde CreyMert Racing Freek van der Vlist als vierde rijder vast. Daarmee was de equipe in principe compleet. Maar tijdens die onderhandelingen kwam ook Shana ter sprake en dat leidde tot een vijfkoppige equipe.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.