Volledig scherm
Celine van Gerner. © commons.wikipedia

Van Gerner: 'Dit worden mijn laatste Spelen'

HEERENVEEN - Voor turnster Céline van Gerner zal Rio de Janeiro de laatste olympische bestemming zijn. Althans, als ze wordt geselecteerd. ,,Dit worden mijn laatste Spelen."

Die beslissing heeft de 21-jarige Emmeloordse al voor zichzelf genomen. ,,Ik ga niet nog een keer die cyclus van vier jaar in", zei Van Gerner zaterdagmiddag na haar meerkamp in Heerenveen tegenover De Stentor. ,,Fysiek begin ik op te raken. Met name als ik kijk naar mijn rug en enkels."

Of de Olympische Spelen in Rio de Janeiro sowieso haar laatste kunstje op topniveau wordt, is nog niet duidelijk. Voorlopig is dat niet de intentie. ,,Nee, ik heb geen idee hoelang ik nog door ga. Turnen is echt mijn ding, ik kan me nog geen leven zonder voorstellen."

Zondag hoort Van Gerner van bondscoach Gerben Wiersma of ze naar Rio de Janeiro mag. Dat zouden haar tweede Olympische Spelen zijn, na haar eerdere avontuur in Londen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.