Volledig scherm
De opbrengst van de Vechtdal Haringparty in Ommen, 24.500 euro, ging naar Wensstichting Vechtdal en stichting Still Fotografie. © Jolien Jansen

Vechtdal Haringparty in Ommen levert 24.500 euro op voor goede doelen

OMMEN - De Vechtdal Haringparty in Ommen heeft woensdag 24.500 euro opgeleverd voor Wensstichting Vechtdal en stichting Still Fotografie.

Op het feestje, dat traditiegetrouw gevierd werd op landgoed Het Laer, ging het eerste vaatje haring in een veiling voor 1250 euro naar de heren Eggengoor en Droste uit Hardenberg. Deze veiling verliep volgens een Amerikaans systeem, waarbij kleine bedragen konden worden geboden en bieders het bedrag zouden moeten betalen dat zij extra boden. Bovenop de 1250 euro doneerden de 350 bezoekers van het haringfeestje een bedrag van 23.500 euro aan beide stichtingen, waardoor de haringparty in totaal 24.500 euro opbracht. Wensstichting Vechtdal en Still Fotografie kregen een cheque met de opbrengst uitgereikt door sportpresentator Jan Joost van Gangelen die de veiling leidde.

Volledig scherm
De Vechtdal Haringparty in Ommen trok woensdag ruim 350 bezoekers. © Jolien Jansen
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.