Volledig scherm
© Thinkstock

Veerkrachtig WSB verslaat RCH-Pinguins

APELDOORN - De honkballers van WSB hebben zondag een fikse achterstand bij RCH-Pinguins 2 weten om te buigen in een 4-5 overwinning. Halverwege het duel in Heemstede stonden de bezoekers uit Apeldoorn met 4-1 achter. Een pitcherwissel aan de zijde van RCH-Pinguins 2 zorgde voor de ommekeer.

“We kregen daarna meer grip op de werper van de tegenstander”, legde WSB-coach Ronald Bosman uit. Door de zege is WSB in de eerste klasse A nog maar vier punten verwijderd van nummer drie Blue Devils.

Robur’58
Tweedeklasser Robur’58 won met 2-12 bij Quick Amersfoort 2. Ondanks de overwinning was Rudy Kock, coach van de Apeldoornse koploper, niet te spreken over het spel dat zijn team vertoonde. “Ik heb van alles gezien, behalve goed honkbal.” Zo liep de wedstrijd zeker drie kwartier uit vanwege hevige regenval en werd er niet veel later een konijnenhol gevonden in de Amersfoortse werpheuvel.

Softbal
​De softbalsters van Robur’58 zijn weer een stapje dichterbij handhaving in de eerste klasse. Op het eigen sportpark Orderbos werd laagvlieger Gryphons 2 met 11-6 en 9-2 verslagen. “We speelden gefocust en maakten goede honkslagen”, vertelde coach Emily Uytendaal. “Alles wat we het gehele jaar al proberen, lukte nu wel.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.