Volledig scherm

Veerpont 't Kleine Veer Hattem uit de vaart

HATTEM - Veerpont 't Kleine Veer maakt zondag 23 oktober het laatst tripje van dit vaarseizoen over de IJssel. Maandag 24 oktober wordt het pontje uit de vaart gehaald.

Dit vaarseizoen hebben de vier schippers ruim vijftigduizend mensen overgezet. Hoogtepunt was de avondvaart op zaterdag 10 september vanwege het project Wuivend Riet. Komende winter wordt er onderhoud aan de pont gepleegd en rond april 2017 gaat het nieuwe vaarseizoen weer van start. Het pontje vormt een voet- en fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.