Volledig scherm
Typerend wedstrijdbeeld bij de Veluwecup: DVS'33 Ermelo in balbezit op de helft van SDC Putten.

Veluwecup: DVS’33 Ermelo bezorgt SDC Putten afstraffing

PUTTEN – Een bleek SDC Putten was op de Veluwecup niet opgewassen tegen een superieur DVS’33 Ermelo: 0-5.

DVS’33 kwam al na vijf minuten op voorsprong. Bij de eerste gevaarlijke aanval gaf nieuweling Deniz Sahbaz de bal voor vanaf rechts en kon Kay Velda bij de tweede paal binnenschieten. Door een verkeerde terugspeelbal van Sven Onclin kreeg Maurice De Ruiter de bal op een presenteerblaadje en liftte de bal over keeper Hoogewoning voor 0-2. In de wat monotone wedstrijd hadden de Ermeloërs vrijwel constant balbezit. SDC Putten kon weinig uitrichten. DVS’33 kwam nog voor rust op 0-3 via opnieuw een vlotlopende aanval met De Ruiter, Velda en Coen Vloedgraven als eindstation.

In de tweede helft hoefde DVS’33 niet meer en ook SDC Putten maakte nog weinig aanstalten. Toch werd het nog erger voor de Puttenaren. Na een vooractie van Frank Heus scoorde Sahbaz 0-4. Na een lichte overtreding van Martijn Duits op Frank Heus maakte de Heus er vanaf de stip nog 0-5 van.

Het andere duel tussen SDV Barneveld en DOVO eindigde in 1-6 (ruststand 1-2).

Veluwe Cup: SDC Putten – DVS’33 Ermelo 0-5 (0-3). 5. Kay Velda 0-1, 22. Maurice de Ruiter 0-2, 35. Coen Vloedgraven 0-3, 63. Deniz Sahbaz 0-4, 84. Frank Heus 0-5 (strafschop).

SDC Putten (basis): Hoogewoning; Onclin, Duits, Amende, Bos; Van Groen, De Bruin, Van den Brink; Heerschop Keizer, Reina,
DVS’33 Ermelo (basis): Huiskamp, Epe, Van Santen, Wolven, De Vries; Pinarci, Vloedgraven, Velda, Pot; Sahbaz, De Ruiter,

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.