Volledig scherm
Twee wethouders, negen raadsleden en twee ambtenaren van de Veluwe gingen voor een dag aan de slag bij Inclusief in Nunspeet © Inclusief Nunspeet

Veluwse raadsleden, wethouders en ambtenaren een dag aan de slag bij Inclusief in Nunspeet

NUNSPEET - Negen gemeenteraadsleden, twee wethouders en twee beleidsambtenaren uit de gemeenten Nijkerk, Nunspeet, Elburg en Ermelo zijn donderdag met medewerkers van de Inclusief Groep in Nunspeet aan de slag gegaan.

Het was een zogenoemde maatjesbijeenkomst, waarbij de ambtenaren werden gekoppeld aan een medewerker om een inkijkje te krijgen in hun werk. Wethouder Willem Krooneman van Elburg mocht bijvoorbeeld met de hand onkruid wieden met de groenploeg, de Nunspeter wethouder Marije Storteboom werd gekoppeld aan Johanna van de Foodafdeling. Enkele andere deelnemers waren Nunspeter raadsleden zoals Henk Junte (Algemeen Belang), die met Sabine in het bedrijfsrestaurant werkte, Karel van Bronswijk (CDA) die aan receptioniste Joke werd gekoppeld en Ingrid Slaa (CU) die met medewerker Jannie op de afdeling Verpakken en Montage aan de slag ging.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.