Volledig scherm
Calvin Verdonk.

Verdonk kansloos met Oranje U19

AALEN - Verdediger Calvin Verdonk van PEC Zwolle is maandag met Oranje U19 uitgeschakeld bij het EK. De talenten van bondscoach Aron Winter waren in Aalen kansloos tegen Frankrijk (1-5).

Nederland had na de winst tegen Kroatië (3-1) voldoende aan een gelijkspel tegen Frankrijk om de halve finale te bereiken. Maar de Franse ploeg bleek een maatje of drie te groot. Verdonk speelde de hele wedstrijd als linksback, Hattemer Julian Lelieveld (Vitesse) bleef op de bank.

Het toernooi in Duitsland kan Oranje nog wel een startbewijs opleveren voor het WK U20, volgend jaar zomer in Zuid-Korea. Voorwaarde daarvoor is wel een overwinning tegen Duitsland. De beslissende wedstrijd voor het vijfde Europese startbewijs bij het WK wordt donderdag (Sandhausen, 19.00 uur, uitzending bij Eurosport) gespeeld.

Engeland, Italië, Portugal en Frankrijk zijn als halve finalist van het EK al zeker van WK-deelname.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.