Volledig scherm

​Verenigde Veluwse Koren vieren 50-jarig jubileum in Nunspeet

NUNSPEET - De 275 leden van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.) vieren woensdag 31 augustus hun 50-jarig jubileum in de Driestwegkerk in Nunspeet.

Het gaat om de christelijke muziekverenigingen Crescendo uit Hulshorst en Euodia uit Hierden, Hervormd Kerkkoor Ermelo en gemengde zangvereniging De Lofstem uit Putten die al 50 jaar samen optredens geven in Veluwse klederdracht. Leander van der Steen is dirigent van de vier koren en van V.V.K.. Hij leidt ook het jubileumconcert. Daarnaast is er muzikale medewerking van organist Bert Elbertsen en Corrie en Henrieke Wielink die op de viool en dwarsfluit spelen. Het jubileumconcert begint om 20.00 uur in de kerk aan de Driestweg 4. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.