Volledig scherm

Verhalen uit eigen streek in Gorsselse Keihave

GORSSEL - De Vrienden van de Streektaal Lochem en Umgeving houden op zaterdag 6 augustus hun jaarlijkse streektaalverhalenavond in De Keihave aan de Kozakkenweg.

In de vijvertuin vertellen op drie podia drie schrijvers hun verhalen. De optredens beginnen om 19.30 uur. De toegangsprijs is 8 euro (incl. twee consumpties). Dit jaar treden Jan te Brinke uit Winterswijk, Vera Wiefferink uit Denekamp en Gerrit Dannenberg uit Rijssen op. Te Brinke woont in Winterswijk, maar was tijdens zijn werkzame leven bakker in Miste. Uit de tijd dat hij met de bakkersmand aan de fiets brood bezorgde, stammen veel van zijn kleurrijke verhalen. Wiefferink vertelt met haar Oost-Twentse tongval smakelijke verhalen uit het dagelijks leven. Gerrit Dannenberg draagt humoristische verhalen uit zijn tweetalig verhalenboek voor.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.