Volledig scherm

Verhalen uit eigen streek in Gorsselse Keihave

GORSSEL - De Vrienden van de Streektaal Lochem en Umgeving houden op zaterdag 6 augustus hun jaarlijkse streektaalverhalenavond in De Keihave aan de Kozakkenweg.

In de vijvertuin vertellen op drie podia drie schrijvers hun verhalen. De optredens beginnen om 19.30 uur. De toegangsprijs is 8 euro (incl. twee consumpties). Dit jaar treden Jan te Brinke uit Winterswijk, Vera Wiefferink uit Denekamp en Gerrit Dannenberg uit Rijssen op. Te Brinke woont in Winterswijk, maar was tijdens zijn werkzame leven bakker in Miste. Uit de tijd dat hij met de bakkersmand aan de fiets brood bezorgde, stammen veel van zijn kleurrijke verhalen. Wiefferink vertelt met haar Oost-Twentse tongval smakelijke verhalen uit het dagelijks leven. Gerrit Dannenberg draagt humoristische verhalen uit zijn tweetalig verhalenboek voor.

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: