Volledig scherm

Verkeersmaatregelen op de Dillenburg in Lochem

LOCHEM - Circulus-Berkel start maandag 28 november in opdracht van de gemeente Lochem met het aanbrengen van een aantal attentieverhogende verkeersmaatregelen op de Dillenburg in Lochem.


Daarmee moet de verkeerssnelheid omlaag gebracht gaan worden. De maximale snelheid die hier geldt, is 30 km/u.
Een werkgroep in de Gravenbuurt houdt zich al enige tijd bezig met de verkeersveiligheid in de buurt en heeft de wens uitgesproken om maatregelen te treffen op de Dillenburg.
Uit de buurt kwamen veel klachten over de hoge snelheid en het niet verlenen van voorrang aan bestuurders van rechts. Door het aanbrengen van witte driehoeken in het wegdek worden bestuurders gewezen op wegen van rechts en het matigen van hun snelheid. Ook worden er borden geplaatst.
De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag gaan nemen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.