Volledig scherm

Vernieuwde bibliotheek op Urk opent de deuren met Caritas

URK - De vernieuwde FlevoMeer Bibliotheek aan de Singel op Urk opent vrijdag 1 juli de deuren met welzijnsorganisatie Caritas.

Het vloeroppervlak van de bieb is verkleind om ruimte te bieden aan Caritas dat zich richt op jeugd- en jongerenwerk, samenleving en informele zorg. De ingang van de bibliotheek zit nog steeds op dezelfde plek, Caritas is te vinden aan de zijkant van het gemeentehuis waar de personeelsingang van de bieb ooit zat. Wethouder Freek Brouwer opent de vernieuwde bibliotheek in de ochtend voor genodigden, in de middag is iedereen vanaf 14.00 uur welkom om het gebouw te komen bekijken. Dan zijn er voorstellingen, er is een ballonnenclown en muziekscholen Urk en Irena laten van zich horen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.