Volledig scherm

Veteranendag op Grote Kerkhof

DEVENTER - In het stadhuis en aan het Grote Kerkhof wordt zaterdag 18 juni de Deventer Veteranendag gevierd om stil te staan bij de inzet van Nederlandse militairen overal ter wereld.

's Ochtend is er een speciaal programma voor veteranen en ‘s middags zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Een greep uit het programma van 12.30 tot 16.00 uur: een concert van de Regimentsfanfare, een tentoonstelling van legervoertuigen met de mogelijkheid tot een rondrit om de kerk, een kijkje in het leger hospitaal en een stormbaan voor kinderen. Meer informatie op www.deventer.nl/veteranendag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.