Het inladen van het materieel in Steenwijk.
Volledig scherm
Het inladen van het materieel in Steenwijk. © Pedro Sluiter

Video | Colonne voor NAVO-oefening van Havelte naar Polen

STEENWIJK - Een colonne van meer dan 40 militaire voertuigen, waaronder hightech gevechtsvoertuigen CV90, bergingstanks en pantserwagens YPR, onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee is woensdagmorgen uit Havelte vertrokken om in Polen deel te nemen aan een grootscheepse NAVO oefening.

De colonne ging van de Johannes Post Kazerne in Darp en naar station Steenwijk, waar woensdagmiddag het opladen van de voertuigen begon. De militairen nemen deel aan een oefening in Drawsko in West-Polen. Daar oefent de landmacht de komende zes weken op hoog militair niveau met eenheden uit Duitsland, Polen, Estland, Canada en de Verenigde Staten. Het is met meer dan 4500 militairen de grootste oefening in jaren.

Een colonne legervoertuigen is woensdagmiddag 11 januari vertrokken van Havelte naar Polen. In Polen vindt een grote NAVO-oefening plaats. Hier doen 4500 militairen, 40 voertuigen en 6 verschillende landen aan mee. Beeld: Pedro Sluiter
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.