Volledig scherm
© Jarno Bleumink

Video | Dodelijk ongeval in Zutphen

ZUTPHEN - Bij een eenzijdig ongeval op de Deventerweg in Zutphen is donderdag een automobilist om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur. De bestuurder kwam uit de richting van Eefde. Op de Deventerweg, honderdvijftig meter voor het kruispunt met de Van der Capellenlaan, is de automobilist door een nog onbekende reden frontaal tegen een boom geknald. Vlak voor de boom zit een vluchtheuvel, die de bestuurder nog geraakt heeft. Op de Deventerweg geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

Eenzijdig
De politie bevestigt dat het om een eenzijdig, dodelijk ongeval gaat. De familie is ingelicht. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

De Deventerweg was donderdagavond afgesloten, het verkeer werd omgeleid. De weg was rond 20.00 uur weer vrij.

Volledig scherm
De man reed donderdagavond tegen een boom in Zutphen. © News United / Leo van 't Hul
Volledig scherm
© GinoPress
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.