Volledig scherm
Archieffoto: Jiska Sinnema neemt het voortouw namens DOS'46, met Linda Blauw voor haar neus en Sjors Keij (3) als steun. © Frens Jansen

Video | DOS'46 begint zaalseizoen met bloedstollende zege

NIJEVEEN - De fans weten in de slotfase niet hoe ze zich moeten houden, zo spannend zijn de laatste minuten bij DOS'46-AWDTV. Het loopt allemaal goed af: 31-30.

En zo ontploft De Eendracht in Nijeveen als vanouds. In de eerste competitiewedstrijd wordt meteen de volle buit binnengehengeld tegen een ploeg die de punten net zo graag had willen hebben.

Onnodig spannend
Tegen het Amsterdamse AWDTV slaat DOS'46 na rust een flink gat, dat op een gegeven moment oploopt naar een verschil van zes punten. Toch wordt het nog onnodig spannend. ,,Ik kneep 'm op het einde wel even", erkent speelster Geertje Hoekstra. ,,Dit is een belangrijk resultaat. We zijn allemaal hartstikke ambitieus, dan moet je dit soort wedstrijden echt winnen. Gelukkig hebben we dat meteen gedaan."

Tweets over #dosawd from:sportstentorzwo since:2016-11-18

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.