Video | Giraffe jaagt mountainbiker in Zuid-Afrika op

HAVELTE - Fiets je rustig door het landschap van Zuid-Afrika, rent uit het niets een giraffe op een paar meter afstand achter je aan. „Mijn hartslag ging naar tweehonderd’’, zegt mountainbiker Gerben Mos uit Havelte, twee weken later.

Vaak genoeg springen een hazen en eekhoren voor zijn fiets, maar een giraffe achter zich aan? Nee, dat had hij nog nooit meegemaakt. Mos: „Plotseling begon de renner achter me te schreeuwen. Boven ons cirkelde al een tijd lang een helikopter. We zaten net in een hobbelige afdaling, maar ik keek toch even achterom. Toen zag ik die giraffe lopen.’’ De schrik zit er meteen goed in bij Mos en ploeggenoot Bram Rood. Maar stoppen is geen optie, ze zitten immers midden in koers. „Ik dacht echt: die trappen me van de fiets af.’’

Vanaf 1:15 is in de video de giraffe te zien. Op de app is de video niet te zien. Klik hier om de video op de mobiele site te bekijken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.