Volledig scherm

Vier dagen feest rondom De Ploats in Blokzijl

BLOKZIJL - De jaarlijkse feestvierdaagse georganiseerd door stichting De Stad Blokzijl gaat donderdag 16 juni van start.

Bij De Ploats, waar het grootste deel van de feestelijkheden plaatsvindt, begint om 19.00 uur een bingo. De vrijdag staat met een spellencircuit overdag en een kinderdisco in de avond in het teken van de kinderen. Ook is er ‘s avonds het volleybaltoernooi, voor straat- of wijkteams, met na afloop een disco voor iedereen.

Zaterdagochtend zingt een gelegenheidskoor in de Vierhoek, ‘s middags is er de Zeskamp in en rond de Havenkolk bij De Ploats.
De zaterdagavond krijgt met ‘Blokzijl Live’ een nieuwe invulling. Een band begeleid door 19 Blokzieliger artiesten brengt meezingers, rock en top 40-nummers ten gehore.

Zondag wordt de vierdaagse afgesloten met de ‘Lazy Sunday’. Er is een wandeling en een barbecue. Ook draaien de kermisattracties die middag hun laatste rondjes.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.