Nieuwjaarswensen. Foto: Sander Lindenburg/Wegener
Volledig scherm
Nieuwjaarswensen. Foto: Sander Lindenburg/Wegener

Vier genomineerden in regio IJsseloevers strijden om DoeMEE-award

ZWOLLE - Reest Media uit Staphorst, Weblicity uit Zwartsluis en The Gift Shop en het Autismehuis uit Zwolle zijn nog in de race voor de DoeMee-Award. De vier organisaties werden door de jury uit alle nominaties geselecteerd.

Een persoon, bedrijf, gemeente of instelling die zich inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen, konden aangemeld worden voor de DoeMEE-Award. Deze award wordt uitgereikt door MEE Veluwe en MEE IJsseloevers. De award zelf wordt ontworpen en gemaakt door mensen met een beperking.

Vakjury
​Wie met de award naar huis gaat, wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. De uitslag in de stemronde zorgt voor een extra gewicht in de schaal. Stemmen op één van de organisaties kan vanaf heden en is mogelijk tot maandag 14 november via www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl. De winnaar van de DoeMEE-Award wordt donderdag 8 december bekendgemaakt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.