Volledig scherm

Vier leerlingen De Wendakker Zwolle in finale BZT Muziek Show

ZWOLLE - Vier leerlingen van De Wendakker uit Zwolle zijn na spannende voorrondes doorgedrongen tot de landelijke finale van de BZT Muziek Show.

Het kwartet, bestaande uit harp, viool, dwarsfluit en conga's, neemt het zaterdag tijdens de landelijke finale in de categorie 'klassiek' op tegen basisscholen uit Groningen en Hilvarenbeek. De winnaar mag zich aansluiten bij de BZT band XXL en speelt in december mee in het Kerstgala in Carré voor onder andere koningin Maxima. Stemmen op de band kan via www.zapp.nl/de-bzt-show/stemmen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.