Volledig scherm
De vier leerlingen van het Ichthus College, inmiddels in het bezit van hun diploma, stromen van met het mbo-diploma op niveau 1 door naar niveau 2. © Landstede MBO

Vier leerlingen van Ichthus College in Kampen slagen voor mbo-diploma op niveau 1

KAMPEN - Leerlingen Merve Arslaner, Melanie Goosen, Tristan Hovestad en Rowin Haaksema van het Ichthus College in Kampen zijn afgelopen week voor het mbo-diploma Zorg & Welzijn op niveau 1 geslaagd.

Een bijzonder moment voor het viertal, want normaal gesproken halen scholieren op niveau 1 enkel losse certificaten. De leerlingen kregen door een samenwerking tussen het Ichthus en Landstede MBO uit Zwolle de kans om dit schooljaar als eersten een apart onderwijstraject te volgen. Sociale en didactische vaardigheden speelden een belangrijke rol bij de beslissing van de Kamper middelbare school en het ROC om de leerlingen toe te laten. Het viertal maakte de opleiding Zorg & Welzijn af op gebouw VIA in Kampen met begeleiding van docenten van het Ichthus. Nu het diploma op zak is, stromen alle vier leerlingen door naar niveau 2. Landstede MBO laat weten blij te zijn met het eerste succes van deze nieuwe werkwijze.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.