Volledig scherm

Vier Veluwe Dagen bij Elspeet staan bol van activiteiten

ELSPEET - Bij bezoekerscentrum Staverden aan de Staverdenseweg 289 bij Elspeet zijn donderdag 11 augustus en 8 september de Vier Veluwe Dagen met allerlei activiteiten.

Er zijn onder meer demonstraties van oude ambachten en kunstenaars, er is eten en drinken en fietsers kunnen zo'n 65 kilometer over de Veluwe van bos, over heide naar dorp en polder. Oliebollen en broodjes uit een authentieke bakoven staan op de laatste dag van het evenement op de kaart in Elspeet. De organisatie van de Vier Veluwe Dagen bestaat naast het bezoekerscentrum, uit museum Het Pakhuis, molen De Koe, bezoekerscentrum Ermelosche Heide en landwinkel Arkelandshoeve in Ermelo die ook activiteiten houden. Toegang tot het evenement is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.