Volledig scherm

Vierde Kernentocht door Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten

ELSPEET/HULSHORST/NUNSPEET/VIERHOUTEN - In de vier dorpen in de gemeente Nunspeet, Elspeet, Hulshorst, Nunspeet zelf en Vierhouten, wordt woensdag 17 augustus de vierde editie van de Kernentocht gehouden.

De Kernentocht is een wandeling van 30 tot 35 kilometer die door de vier plaatsen in gemeente Nunspeet gaat. Onderweg zijn er een paar rustpunten. Starten kan tussen 10.00 en 19.00 uur bij dorpshuis De Wieken aan de Kapelweg in Hulshorst en bij brasserie Het Stationshuisje aan de Plesmanlaan in Nunspeet. Het inschrijfgeld is 5 euro inclusief een vaantje en een kop koffie. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-30506931 of via w.kooymans1948@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.