Volledig scherm

Vijf studenten Deltion Zwolle nemen deel aan EuroSkills

ZWOLLE/GOTHENBURG - Vijf studenten van het Deltion College in Zwolle nemen van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 december deel aan de EuroSkills in het Zweedse Gothenburg.

Aan deze Europese kampioenschappen voor vakmanschap doen in totaal 39 Nederlandse studenten mee, verenigd in Team NL. De afgevaardigden van de Zwolse onderwijsinstelling zijn Laura Faas, Thamar Lambregtse, Eva Wind, Jos Dalhuisen en Michelle Koopman. Op zondag 4 december wordt bekend of het Nederlandse team in de prijzen is gevallen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.