Volledig scherm

Vleermuizen bezoeken op Empese Heide

EMPE - De boswachter van Natuurmonumenten laat natuurliefhebbers zaterdagavond 6 augustus een kijkje nemen in het leven van vleermuizen op de Empese en Tondense Heide.

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’, die nodig is om de nachtdieren te kunnen horen. Deze wandeling, die duurt van 20.30 tot 22.30 uur, is geschikt voor kinderen van 9 jaar. Zorg voor stevige schoenen, een verrekijker, geschikte kleding en een anti-muggenmiddel. Vertrek vanaf parkeerplaats Hallsedijk, kaartjes online te koop (leden 7 euro, niet-leden 10 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.