Volledig scherm

Vogels kijken vanuit de vogelobservatiehut

DEN NUL - Vogelliefhebbers kunnen op woensdag 19 oktober op pad met de IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer naar de vogelobservatiehut in de Duursche Waarden.

De twee uur durende wandeling begint om 14.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109, Olst) en eindigt daar ook weer om 16.00 uur. De IJsselnatuurgids wandelt met u naar de vogelobservatiehut in de Duursche Waarden. Onderweg vertelt de gids van alles over het gebied en over de planten en dieren die hier leven. Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor meer informatie over de wandeling neem contact op met het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Tel: 0548-612711. Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en neem een verrekijker mee.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.