Volledig scherm

Voor 5 euro met de bus naar aftrap Nationaal Zorgfonds

ZUTPHEN - Net als vanuit 45 andere plaatsen in Nederland, vertrekt er zaterdag vanuit Zutphen een bus naar de landelijke aftrap van het Nationaal Zorgfonds in Den Haag.


Belangstellenden kunnen voor 5 euro mee met deze bus die om 9.30 uur vertrekt vanaf Centraal Station Zutphen. Het programma in Den Haag duurt van 12.00 tot 13.45 uur in een grote tent op het Spuiplein. Hierna lopen de aanwezigen een gezamenlijke mars van 1,5 kilometer naar het Malieveld van waar om 15.00 uur de bussen huiswaarts vertrekken.

Het Nationaal Zorgfonds is een initiatief dat wil zorgen voor zorg zonder eigen risico en het afschaffen van zorgverzekeraars. Opgeven voor de bus kan via https://nationaalzorgfonds.nl/26-november.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.