Volledig scherm
Omnisport is zondag het decor voor een NK. © archief

Voorproeven in Omnisport

APELDOORN - Een kleine week voor het wereldbekerspektakel in Omnisport Apeldoorn losbarst, kunnen wielerfans zondag alvast een voorproefje nemen.

Er komen veel bekende baanwielrenners naar de sporttempel, waar vanaf 10.00 uur de Nederlandse Kampioenschappen Ploegachtervolging en Teamsprint op de rol staan. De nationale sprintselectie zal present zijn met Europees Kampioen Teamsprint Hugo Haak en de Olympiagangers Niels van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland. Ook local hero Sam Ligtlee uit Eerbeek is van de partij.

Bij de vrouwen is er de rentree van Shanne Braspennincx. Ze rijdt voor het eerst in Nederland nadat ze ruim een jaar geleden werd getroffen door een hartaanval. Een andere bekende naam is Laurine van Riessen. Elis Ligtlee is er niet bij. De Olympisch kampioene uit Eerbeek herstelt van een knieblessure en moet daardoor ook de wereldbekerwedstrijd (11-13 november) aan zich voorbij laten gaan. Dan is ze op zaterdag en zondag overigens wel lángs de baan te bewonderen, middels een 'meet and greet'.

De Apeldoornse wielervereniging De Adelaar tekent zondag voor de organisatie. Meer dan 50 ploegen doen mee aan het evenement dat om 10.00 uur van start gaat en rond 17.00 uur eindigt. De toegang ia gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.