Volledig scherm
© Wikipedia.org

Voorwaarts met de hakken over de sloot

TWELLO - De handbalsters van Voorwaarts begonnen als lijstaanvoerder van de tweede divisie aan het tweegevecht met V en S. De formatie van coach Helma Meijerman had het zwaar tegen de nimmer aflatende Groningse ploeg, die steeds maar weer aanklampte bij de thuisclub.

Door een zwaarbevochten 30-29 zege blijft de nummer twee van vorig seizoen keurig op de eerste plek. “We maakten het onnodig spannend,” oordeelde de jonge Aniek Koers. “Aanvallend ging de snelle tegenaanval nog wel aardig, maar de lange aanval liep heel moeizaam. Daarvan profiteerden zij goed. V en S was ook net wat feller en fanatieker dan wij. Gelukkig hebben we de beide punten in eigen huis gehouden.” Eurobottle/Voorwaarts-Ven S 30-29 (17-14). Scores Voorwaarts: Laura Deijk 8, Ellen Schutte 7, Melissa van Delsen 6, Sharin Aal 5 , Maaike Wensink 2, Aniek Koers, Patricia Hendriksen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.