Volledig scherm

Vredesfakkel komt door Olst

De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, brengt op donderdag 7 juli in Olst een bezoek aan de Sint Willibrordschool.


Een internationaal team van hardlopers draagt de vredesfakkel zeven dagen lang door Nederland, als onderdeel van een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich als een lopend vuurtje door de samenleving verspreidt. Aankomst is om 12.30 uur bij de Sint Willibrordschool, Phoenixhof 1. Daar geven ze een presentatie voor de leerlingen. De vredesfakkel wordt van hand tot hand doorgegeven. Vanuit Olst gaat de Run verder naar Giethoorn. De Peace Run is van 3 tot en met 9 juli in Nederland. Meer info via: www.peacerun.org/nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.