Volledig scherm

Vredestocht voor meer verdraagzaamheid

DEVENTER - Kinderen van de bso’s Sam&jaap, Sam&otje, Sam&pippi, Sam&koos en Sam&max lopen donderdag 16 juni mee in een vredestocht om uit te dragen dat onverdraagzaamheid en haat nooit mogen overwinnen.

De wereld wordt een stuk mooier met liefde en verdraagzaamheid. In de weken hieraan voorafgaand, hebben de kinderen geleerd welke verschillende culturen er in de samenleving zijn en waarom het belangrijk is om vreedzaam met elkaar samen te leven. Ieder mens is goed zoals hij of zij is, ongeacht geloof, overtuiging of cultuur. De vredestocht start om 15.30 uur bij Sam&jaap, Muggeplein, en eindigt rond 16.00 uur voor de Waag op de Brink. Onderweg delen de kinderen bloemen en vredeswensen uit en op de Brink beelden ze samen een groot vredesteken uit. Jan Terlouw junior zorgt hierbij voor de muzikale ondersteuning door het nummer Imagine van John Lennon te spelen. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.