Volledig scherm

Vrijdagavond derde 'Nacht van Gastvrij Wijhe'

WIJHE - De Nacht van Gastvrij Wijhe biedt bezoekers vrijdagavond van 18.00 tot 23.00 uur kunst, cultuur, vermaak en muziek.


De Nicolaaskerk en feesttent The Longhorn zijn deze avond met elkaar verbonden via een ‘Kunstpad’. Langs dit kleurrijke pad worden demonstraties gegeven en zijn (religieuze) kunstwerken te zien waaronder een compilatie van werkstukken waarin basisschoolkinderen laten zien wat Wijhe voor hen betekent. Een goochelaar verzorgt voorstellingen, Showkorps Amicitia en Popkoor Fitis treden op en in de Langstraat haalt Stichting Clown Dichterbij allerlei capriolen uit. Kinderen kunnen knutselen met Ygdrasil en zich uitleven op een springkussen in de Torenstraat.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.