Volledig scherm

Vrijwilligers gezocht voor project in Elburg en Oldebroek

ELBURG/OLDEBROEK - Het Rode Kruis en de brandweer zijn op zoek naar vrijwilligers voor het project 'Rode Kruis en Brandweer aan Huis'.

Doel van dit project is om de veiligheid van zelfstandig wonenden, ouderen of mensen met een beperking te verbeteren. Vrijwilligers bezoeken drie woningen en bespreken met de deelnemers de mate van val-, inbraak- en brandveiligheid en de mogelijkheden om die te verhogen. Het project gaat in november van start. Belangstellenden krijgen zaterdag 29 oktober training van de politie, brandweer en verpleegkundige. Aanmelden kan via 0525-681197 of rhwieldraaijer@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.