Volledig scherm

Vrijwilligers Helios genomineerd

DEVENTER - Uit ruim 400 inschrijvingen zijn in drie categorieën 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. Sportvereniging Helios is genomineerd in de categorie lokale vrijwilligersprojecten.

De vereniging in Colmschate Zuid ontving de nominatie vanwege het feit dat het complex van ‘s ochtends tot ’s avonds geopend is voor jong en oud; zij kunnen hier terecht voor dagbesteding, kinderopvang, ontmoetingen en maatschappelijke activiteiten. Honderden vrijwilligers zetten zich daarvoor in. Een jaar geleden stond het complex overdag nog leeg, nu zijn er elke dag 100 mensen te vinden. De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury en één door het publiek dat t/m 7 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen. Op 7 december maakt staatssecretaris Van Rijn de winnaars bekend in de Deventer Schouwburg. De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.