Volledig scherm

Vrijwilligers in Zwolle aanmelden voor koninklijke onderscheiding

ZWOLLE - Door heel Nederland krijgen jaarlijks zo'n vierduizend mensen een koninklijke onderscheiding. De toekenning van deze onderscheidingen vindt jaarlijks plaats op de dag voor Koningsdag. Ook in Zwolle worden kunnen vrijwilligers met een koninklijke onderscheiding in het zonnetje worden gezet.

Zwolle wordt gedragen door verenigingen, organisaties, stichtingen en andere maatschappelijk relevante initiatieven. Inwoners van de gemeente Zwolle kunnen vrijwilligers die actief zijn in de gemeente dan ook aanmelden voor een koninklijke onderscheiding.

Om voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking te komen, moeten mensen aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de Zwolse samenleving profiteren van het werk van die persoon. Is hij of zij een voorbeeld voor anderen en wordt het werk al gedurende een lange periode door hem of haar uitgevoerd? Dan komt deze vrijwilliger mogelijk in aanmerking voor een onderscheiding. Om te weten te komen of een vrijwilliger in grote lijnen in aanmerking komt voor een lintje, kan contact opgenomen worden met Lucia Koetsier via 038-4982151. Meer informatie staat ook op www.zwolle.nl/onderscheidingen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.