Volledig scherm

Vrolijke Latijns-Amerikaanse openluchtdienst

DEVENTER - In de muziekkoepel in het Worpplantsoen wordt zondag 3 juli bij goed weer een vrolijke, Latijns-Amerikaanse openluchtdienst gehouden.

De Protestantse Gemeente verzorgt de viering waarbij delen uit de ‘Misa Criolla’ worden gezongen door een projectkoor. De Misa Criolla is in 1964 gecomponeerd en is een traditionele mis met Zuid-Amerikaanse melodieën en ritmes. Het koor staat onder leiding van Kirstin Gramlich en wordt begeleid door Chileense musici op authentieke instrumenten.

Aanvang om 10.00 uur. Bezoekers worden gevraagd zo mogelijk een stoel of plaid mee te brengen. Bij slecht weer verplaatst de dienst naar de Lebuïnuskerk. Informatie op www.pkn-deventer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.