Volledig scherm
© News United/ Stefan Verkerk

Vrouw (55) uit Tilburg komt om bij ongeval Zalkerdijk

ZALK - De fietsster die woensdagochtend om het leven kwam na een ongeval op de Zalkerdijk is een 55- jarige vrouw uit Tilburg.

De fietsster is in botsing gekomen met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 45-jaige man uit Emmeloord, is op het politiebureau opgevangen en heeft een verklaring afgelegd.

Rond 09.45 uur reed het slachtoffer op de fiets over de Zalkerdijk uit de richting van Kampen. De vrachtauto reed langzaam achter een landbouwvoertuig in tegengestelde richting. Door nog onbekende oorzaak is de fietser met de vrachtauto in botsing gekomen. Het slachtoffer is door het ongeval ter plaatse overleden.

De specialisten van de dienst verkeersongevallenafhandeling hebben ter plaatse onderzoek verricht en er zijn getuigen gehoord.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.