Volledig scherm
© DG

Vrouwen PEC nog altijd zonder zege

ZWOLLE- De voetbalsters van PEC Zwolle wachten na het eerste kwart van de competitie nog altijd op de eerste overwinning. In een redelijk volgelopen stadion blijkt vrijdag ook PSV te sterk (0-2).

Ruim tweeduizend liefhebbers hebben zich verzameld voor het duel in de eredivisie. Het publiek ziet alleen niet een wedstrijd waar de vonken van afvliegen.

Dat is hoofdzakelijk de schuld van Kirsten Koopmans, de aanvalster die PSV al na vier minuten naar een voorsprong kopt. In het vervolg houden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, ze vinden allebei twee keer het houtwerk. In de eindfase krijgt PSV meer kansen, in blessuretijd wordt de hekkensluiter uitgeteld.

Het tweede deel van de competitie begint volgende week met de botsing tussen Achilles’29 (drie punten) en PEC Zwolle (twee punten).

PEC Zwolle - PSV 0-2 (0-1). 4. Kirsten Koopmans 0-1, 90+1. Vanity Lewerissa 0-2.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.